BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Khamis, 27 Oktober 2011

mama rindu papa ^__^

1) mama rindu na geletek papa
2) mama rindu na tarik hidung papa
3) mama rindu na dengar papa tiru cara ma bersin
4) mama rindu na rasa papa main rambut ma
5) mama rindu na suh papa buat ma tersentum
6) mama rindu na tgOp papa pujuk mama depan papa
7) mama rindu na dengar papa kOmen sal diri n pakaian mama
8) mama rindu na dengar papa cakan 'ma hudOh'
9) mama rindu na rasa papa kiss mama kat dahi
10) mama rindu na habiskan masa d sisi papa

Selasa, 11 Oktober 2011

::..DIA TERLALU KEJAM?

NO!!!! dia tak kejam cuma aku yang over control dia maybe dia dah rasa rimas dengan konkongan ku ni... tapi aku tahu dia sayangkan aku lebih dari segala-galanya.. aku hargai sangat-sangat time dia buat baik dekat aku.. aku rasa, aku lah manusia yang paling bahagia kat dunia ni...and i hope my happines tak end off just for this far aku nak bahagia dengan dia hingga akhir hayat aku... aku nak dia lebih hargai aku dan lebih jaga aku tu jew harapan aku sekarang.. aku sayang dia sangat-sangat.. walaupun dia banyak kali dah mintak putus tap percayalah selagi aku bernafas aku tak akan terima kalau dia nak mintak putus.. pesanan buat dia : kalau betul-betul nak putus came and kill me first and you will be freedom...

Sabtu, 1 Oktober 2011

AKU SUKA KETENANGAN


aku suka ketenangan perempuan selalu dikaitkan dengan bunga aku tahu aku bukan satu-satunya perempuan yang sukakan bunga ramai lagi gadis lain yang suka bunga an?? bunga simbolik bagi perempuan.. wahai sang jejaka fahamilah hati kecil gadis ini yag sangat lembut dam mudah terguris..

LOVE DRINK :)


ma baru jew lepas minum air pa beli kat ma niy air TWISTER.. YUMMY!! tanked pa before pa tolak pergi maesti pa akn buat ma orang paling bahagia dalam dunia niy.. I LOVE U DAMN MUCH no one can be like us...

Selasa, 27 September 2011

AT JERAM LINANG

HERE,,my sweet pic,huhuhuh.. pa, thanked bawa ma pergi jalan2.. thanked juga sari suntuk pa luang masa untuk ma.. walaupun hari niy ma da jalan cam robot akibat kepenatan tapi ma enjoy sangat-sangat.. muaaahhhhhhhhhh ma sayang pa sangat-sangat..

Sabtu, 24 September 2011

PA PUJAAN HATI MA






PAPA.. IS THE PERSON IN MY LIFE I CAN NOT STAY WITHOUT HIM

mE n mY wOrlD

kenapa pa tak pernah nak hargai ma?? ma tak habis fikir laa dengan peragai pa ni.. da banyak daw beribu kali dah ma cakap kat pa lam fb pa ma tak nak ada perempuan pon.. kenapa payah sangat pa nak ikut sedangkan ma tak ada lelaki pon lam fb ma.. hurmmmm.. 

Sabtu, 10 September 2011

SAYA MENANGGIS :(

pa...ma nanggis.. ma rindu pa sangat-sangat pa jauh dari ma sekarang pa ada kat "MELAKA" ma plak kat "KELANTAN" kita jauh sangat-sangat.. tad ma col pa ma nanggis.. pa cakap suh ma sabar nanti pa balik ok pa ma sabar ..ma tunggu pa.. pa pujuk ma suh stop nanggis..

this is my baby..buat pa thanks bagi baby niy kt ma... papa bag nama kt baby niy "BABY YEAIN"

Jumaat, 9 September 2011

HAPPY ;)

ma happy bila pa happy ngan ma.. ma happy dengar pa cakap "I LOVE YOU SO-SO MUCH"..and ma akan jawap "I LOVE YOU TOO SO-SO MUCH" .. ma xnak kehilangan pa.. ma sayang pa sampai akhir hayat..
hehehehehehe,,, saya daw luahkan perasaan saya untuk hari ini.. hope korang dapat rasakan kebahagian yang saya rasa sekarang..

LUAHAN HATIKU

Andainya pa tahu..
Apabila ma jatuh cinta,
pa tidak semestinya punya segalanya
tetapi pa itu adalah segalanya di hati ma.

Andainya pa tahu..
Apabila ma mengalirkan air mata,
itu bukan bermakna ma lemah,
tetapi ma sedang mencari kekuatan
untuk terus tabah menyintai pa.

Andainya pa tahu..
Apabila ma marah,
memang ma tidak mampu mengawal perasaan ma
tapi percayalah, itulah maknanya
ma sangat mengambil berat dan menyayangi pa.

Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh.
Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang,
semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.

Andainya pa tahu..
Apabila ma bercakap banyak,
ma tidak pernah bermaksud untuk membuat pa rimas,
tapi ma mahu pa mengenali ma dengan lebih dekat.

Andainya pa tahu..
Apabila ma berkata ma mahu pa berubah,
itu bukan bermakna ma tidak mahu menerima pa seadanya,
tetapi ma mahu menjadikan pa lebih baik,
bukan untuk diri ma,
tetapi untuk masa depan pa.

Andainya pa tahu..
Apabila ma cemburu dan tidak percayakan pa,
bukan bermakna ma tidak sayang..
tetapi ma terlalu sayangkan pa
dan masih menganggap pa anak kecil
yang masih memerlukan sepenuh perhatian.

Kadang2 ma terlalu risau sekiranya terlalu percaya,
pa akan mengkhianati kepercayaan yang ma beri.
Naluri keibuan ma sangat kuat.
Ma hanya mahukan yang terbaik untuk pa.

Andainya pa tahu..
Apabila ma merajuk,
jangan kata ma mengada-ngada.
Ma bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit
atau hadiah sedozen,
tetapi cukup dengan perhatian
yang boleh buat ma rasa dihargai.

Andainya pa tahu..
Apabila ma jarang mengatakan ‘i love u’,
itu tidak bermaksud ma tidak menyintai
tetapi ma mahu pa itu merasai sendiri cinta ma,
bukan hanya hadir dari kata-kata
tetapi juga melalui bahasa tubuh ma.

Andainya pa tahu..
Apabila ma kata ma rindu kepada pa,
ma benar-benar maksudkannya.
Apabila berjauhan,
bayangan pa akan sentiasa bermain di mata.

Andainya pa tahu..
Apabila ma kata lelaki lain itu lebih baik dari pa,
jangan percaya kata-kata ma
kerana ma hanya mahu menguji pa.
Ma mahu melihat sejauh mana pa sanggup menjadi yang terbaik di mata ma.
Walaupun sebenarnya memang palah yang terbaik di hati ma.
Selagi ma dengan pa, percayalah,
walaupun ma menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di mata ma
tetapi di hati ma, pa tetap yang terbaik.

Andainya pa tahu..
Apabila ma menjadi degil,
ma bukan bermaksud untuk menjadi degil
tapi ma mahu melihat
sejauh mana pa itu mampu bersabar dengan kerenah ma.
Percayalah, hati ma sangat lembut.
Andainya kena caranya,
jangan terkejut kalau akhirnya ma menukar fikiran ma dalam masa sesaat.

Andainya pa tahu..
Apabila ma berkata,
“tolong tinggalkan ma!”,
ma tidak bermaksud menyuruh pa pergi selamanya.
Ma hanya mahu menenangkan fikiran ma sebentar saja.

Apabila ma kembali tenang,
percayalah ma akan mencari pa semula.
Itu tandanya ma benar-benar menyintai pa.
Ma sukar untuk mengawal perasaan.
Ma terlalu emosional.
Tapi malah yang paling menyayangi pa
dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri pa.

Andainya pa tahu..
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu
dengan perbezaan yang tersendiri.
Tetapi sekiranya mereka saling memahami,
mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan.
perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali.
Di sebalik air matanya,
tersimpan serma satu kekuatan
yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya.
Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah
tapi perempuan punya kekuatan tersendiri
yang dapat menggoncang dunia
dan mungkin dapat  pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya.

Jadi hargailah kehadiran ma dalam hidup pa
kerana ma didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja
tetapi ma juga ada kekuatan untuk menyokong pa
dan membuatkan hidup pa lebih sempurna.
Malah yang bakal menjadi ma bekerjaya, isteri juga ma
yang terbaik untuk anak2 pa.

HANYA INGIN KAMU

saya sayang awak selamanya awak sangat tercipta untuk saya.. saya sangat beruntung dapat kenal awk.. awak jangan lepaskan saya taw saya tahu awak daw banyak bersabar dengan peragai saya niy..tap percayalah dalam hati saya hanya terukir nama awak WAN MUHAMMAD SYAHIR BIN WAN NOOR ZUHARI..